Renovlies Zelf Aanbrengen: Een Praktische Gids voor Doe-Het-Zelvers

Ben je van plan om zelf renovlies aan te brengen en je muren een moderne uitstraling te geven? In deze uitgebreide gids delen we stapsgewijze instructies, handige tips en belangrijke overwegingen om zelf renovlies aan te brengen. 

Ontdek hoe je met zelfvertrouwen en precisie een strak resultaat kunt bereiken in je interieur. Wil je hulp? Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Ondergrondvoorbereiding

  1. Grondige Reiniging: Start met een schone ondergrond door de muren grondig te reinigen. Verwijder stof, vuil en eventuele oneffenheden. Zo kun je vliesbehang verwijderen zonder schade.
  2. Reparatie van Gaten en Scheuren: Vul gaten en scheuren in de muur met geschikt vulmiddel. Een egale ondergrond zorgt voor een betere hechting van het renovlies.

Stap 2: Het Juiste Renovlies Kiezen

  1. Textuur en Dikte Overwegen: Oriënteer je op verschillende renovliesvarianten en kies een textuur en dikte die passen bij je smaak en interieurontwerp.
  2. Kleurselectie voor Harmonie: Bepaal de gewenste kleur van het renovlies, rekening houdend met de harmonie met je interieur. Deze behangtip werkt ook goed voor gipsplaten behangen.

Stap 3: Behanglijm Voorbereiden

  1. Behanglijm Volgens Instructies Mengen: Bereid de behanglijm volgens de instructies op de verpakking voor. Zorg voor een gelijkmatige en klontvrije substantie.

Stap 4: Het Aanbrengen van Renovlies

  1. Van Boven naar Beneden Werken: Begin bovenaan de muur en werk naar beneden. Dit minimaliseert het risico op luchtbellen en vouwen in het renovlies.
  2. Behangen met Behulp van Een Behangspatel: Gebruik een behangspatel om het renovlies nauwkeurig aan te brengen. Strijk luchtbellen glad en werk eventuele vouwen weg.

Stap 5: Afsnijden en Afwerken

  1. Overtollig Materiaal Afsnijden: Snijd overtollig renovlies langs de randen van de muur af. Werk met een scherp mes voor een nette afwerking.
  2. Kitranden voor een Strak Resultaat: Breng kit aan op de randen van het renovlies voor een naadloze overgang naar aangrenzende oppervlakken.

Stap 6: Inspectie en Afwerking

  1. Grondige Inspectie van het Resultaat: Inspecteer het aangebrachte renovlies grondig. Werk eventuele onvolkomenheden bij voor een perfecte afwerking.
  2. Droogtijd Respecteren: Laat het renovlies grondig drogen volgens de aanbevolen tijd op de behanglijmverpakking.
  3. Optioneel: Schilderen of Genieten: Je kunt ervoor kiezen om het gespannen renovlies te schilderen in de gewenste kleur of gewoon genieten van de vernieuwde uitstraling.

Met deze gids ben je klaar om zelf renovlies aan te brengen en je interieur een eigentijdse uitstraling te geven. 

Volg de stappen zorgvuldig en geniet van het zelf gerealiseerde resultaat. Vraag gratis een offerte aan als je de behangklus wilt uitbesteden.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven